Mina slipsar, del 42











Kylslagen musikafton

Onsdagen den 18 juli anordnades två musikaliska evenemang i Östersund. Det första var Cujo Is A Cats uppträdande utanför Gamla Tingshuset. Då jag missat merparten av deras spelning på Club Corazon i höstas, var jag mycket förväntansfull inför kvällens framträdande; jag blev inte besviken. I den varma solnedgången framförde de sina mycket vackra tolkningar av för mig såväl kända som okända låtar, stundtals bättre än originalen. 
 
 
Därefter begav jag mig till Österängspaken för att bevista arrangemanget "Mylthsylth i parken #3", där I Underlandet, Ångmaskinen, Erik Wennergren samt Trumvärk & Slagord uppträdde. Även dessa uppträdande var sevärda, med möjligt undantag för I Underlandet, vars instrumentala musik jag fann en smula intetsägande. Ångmaskinen var en glad överraskning med ett på något vis bekant sound. Erik Wennergren överraskade dock mest och visade sig vara en kompetent låtskrivare som framförde sina alster med stor inlevelse; klart mycket bättre live än i de Dutub-klipp jag lyssnat på tidigare. När Trumvärk och slagord klev upp på scenen, hade solen sedan länge gått ner och temperaturen sjunkit så drastiskt att det tyvärr var omöjligt att koncentrera sig på musiken, varför något utlåtande om deras framträdande är svårt att ge.
 

Mina slipsar, del 41








Semester

I juli hade jag två veckors semester. Utan någon föregående planering, beslutade jag mig den första kvällen för att lösa en nattågsbiljett till Borås. En konsekvens av att vara ute i sista minuten, var att ett tågbyte i Ånge mitt i natten var ofrånkomligt.
 
 
Från ett trettioårskalas i Borås var det därifrån inte långt till Göteborg, där jag observerade att följande bevis på att den lingvistiska humorn alltjämt frodas på västkusten (texterna på skylten och fönstret lyder "Basement Saxx" och "where's your head at").
 
 
Fast besluten att inte stanna för länge på ett och samma ställe, fortsatte jag därefter söderut. På vägen hann jag byta tåg och spendera ännu ett ögonblick i en liten svensk ort, denna gång Alvesta.
 
 
Några timmar senare var jag framme i Malmö, där jag bland annat stadsvandrade och passade på att klättra runt i u-båten U 3.
 
 
Från Malmö var steget inte långt till Köpenhamn, varför nästföljande dag spenderades där, i gassande solsken.
 
 
Väl tillbaka i Malmö hann jag precis med att ta en öl på Moriska paviljongen och lyssna på det sista av Papa Dees framträdande i Folkets park, innan det var dags att hoppa på nattåget tillbaka mot Östersund.
 
 
Efter några dagars andhätning hemmavid, bar det dock återigen av, Först till Stockholm, där jag åt vattenmelon med min farmor på hennes balkong under vad som kan ha varit sommarens bästa kväll vädermässigt.
 
 
Dagen därpå landade jag med en kamrat i Amsterdam, där vi spenderade några dagar med att gå runt och titta på den förtrollande stadsbilden...
 
 
...åka kanalbåt....
 
 
... och titta på storslagen konst,
 
 
Från Amsterdam tog det knappt fyra timmar med snabbtåget till Paris, där vi besökte klassiska sevärdheter...
 
 
... åt fantastisk mat...
 
 
... och tittade på nationaldagsparaden.
 
 
När jag blickar tillbaka, är jag rätt nöjd med allt jag hann med under två veckor!

RSS 2.0