Mina slipsar, del 9










Oh yes? Oh no? -Maybe

Mitt botaniserande i Östersunds uteliv förde mig i fredags till klubben Oh yes. Enligt affischer på stan utlovades såväl dubstep som UK garage. I förhoppning om att få dansa till något i stil med det här, begav jag mig mot Marité (en modernt inredd lokal, med pinsamt dåligt cognacsutbud). Det skulle dock visa sig att det rådde en viss övervikt till förmån för den förstnämnda genren. Vidare var uppslutningen ytterst mager (tydligen var det något slags halloween-fest på O'learys som drog folk), och dansgolvet gapade tomt.

Framåt småtimmarna blev det emellertid befolkat och det gavs möjligheter att nöta lite på conversesulorna. En rolig detalj var också att två av arrangörerna med blandteknik (i första hand akvarell) målade en tavla under kvällen. Oh yes förefaller ha viss potential och ett återbesök är inte otänkbart.

Mina slipsar, del 8










Club Corazon

I fredags var det säsongspremiär för Club Corazon, Östersunds främsta (och mig veterligt enda) indieklubb med liveakter. Mina förväntningar på kvällen var höga.



Först äntrade Patrik Backlund scenen, och och gjorde en mycket fin spelning (jag saknade dock "My valley is my home").



Därefter var det Birgit Bidders tur. Hon var överraskande bra live, och överträffande mina förväntningar.



Kvällen fortsatte med bra musik, återseende av gamla och stiftande av nya bekantskaper samt inköp av Patrik Backlunds skiva (på vinyl). En mycket lyckad kväll.

"Smoking-room chairs exist to be lolled in"

En gammal tradition som jag haft på flera av mina senaste arbetsplatser är att börja dagen med att läsa Word of the Day på dictionary.com. Det är fascinerande vilka ord det finns i det engelska språket.


Mina slipsar, del 7










Fyndet

Ett av mina främsta helgnöjen är att tråla Östersunds många loppmarknader efter heminredning och accessoarer. Trots ett rikligt utbud är det ganska sällan jag hittar något av intresse. Igår var dock ett strålande undantag. På Strandloppan hittade jag fem (!) riktigt snygga köksstolar i gott skick, till det synerligen facila priset 60 kr/styck. När jag skulle betala visade det sig att jag dessutom fick 50% rabatt.

Dynorna är löstagbara.


Português

Ikväll var jag på Regina och såg The Greatest Movie Ever Sold (bra film, f.ö.). I en del av filmen gjordes ett reportage från São Paolo. Jag blev då återigen påmind min längtan efter att lära mig portugisiska.

Mina slipsar, del 6






Trompe Le Monde

Lördagen den 1 oktober var jag i Umeå. Jag hade åkt dit för att hälsa på några vänner och bevista årets klubbhändelse: Trompe Le Monde på Gamla Slakteriet.


800 besökare dansade till ett antal olika DJ:s som löste av varandra under kvällen.


Strax före klockan 1 tystnade musiken för ett kort ögonblick, och ett intro började spelas upp på det som nyss var en backdrop.


Plötsligt faller duken. Bakom finns trompengänget, som pumpar in ny musik i högtalarna och dansgolvet exploderar.


Ljuseffekter gör sig sällan bra på kort, i synnerhet inte tagna med mobilkamera, men ni förstår tanken.


När musiken så småningom tystnade vid tvåtiden, kunde kvällen inte beskrivas med andra adjektiv än storslagen och magisk.


Åre

I onsdags morse möttes jag av den här vyn genom fönstren i en minisvit på ett hotell i Åre, dit min arbetsgivare skickat mig på konferens.



Och att ta sig dit och därifrån tar inte mer än en timme med tåget, här avporträtterat på Östersund Västra.


Mina slipsar, del 5










RSS 2.0