Mina slipsar, del 40











Stockholm

Efter några dagars kursdeltagande och efterföljande semester i huvudstaden, är det svårt att inte bli en smula hänförd av alla dess möjligheter. Som att promenera på en öde Sveaväg en tidig lördagsmorgon.


Mina slipsar, del 39














Den jämtländska sommaren

I lördags drog ett regnväder in över Östersund vid 14-tiden. Nederbörden övergick snabbt från vattenbaserad till frusen form, och under flera minuter störtade det centimeterstora hagel från skyn, vilket utlöste minst ett billarm.

Mina slipsar, del 38








To the Soul


Frida Hyvönens senaste album "To the soul" har jag lyssnat på i ett antal veckor nu. Jag slås av hur mycket det skiljer sig från hennes tidigare. Det är i många låtar pampigare och orkestralare. Texterna är mer mångfacetterade och berör såväl äktenskap som döden. Soundet från hennes tidigare skivor återfinns dock på sina ställen, främst i låtarna "California" och "Picking Apples". Skivan växer för varje lyssning, och känns som en logisk utveckling från tidigare skivor.

Mina slipsar, del 37











Nationaldagen

Igår firade jag Sveriges nationaldag.


Jag började med att bege mig till Rådshuplatsen för att lyssna på Kim Anderzon m.fl. hålla tal, och se när landshövdingen delade ut flaggor att transporteras ut i länet av motorcyklister.


Hemvärnet bidrog med såväl fanvakt...


... som musikkår.


Tillsammans med de två sistnämnda marscherade jag mot Jamtli, för att där övervara det fortsatta firandet. Där delades det ut matkorgar till idrottare, hölls några ytterligare tal och bjöds bland annat på folkdans.


Efter en halvtimmes köande lyckades jag även beställa en kolbulle.


Frånsett ett mindre regnoväder runt lunchtid var det en mycket trevlig nationaldag!

Mina slipsar, del 36








Säsongsfinal

Den 25 maj var det dags för säsongfinal på Club Corazon. På scen stod först Jonas Jonsson, som Bedroom Eyes-sångaren kallar sig när han sjunger på svenska. Han gjorde tillsammans med sitt band en trevlig spelning, med ett och annat guldkorn bland de framförda låtarna. Mest framträdande var dock det fantastiskt bra mellansnacket från Jonas sida. Medan de flesta svenska mindre popartister knappt vågar yttra ett "tack" mellan låtarna, bjuder Jonas Jonsson på både intressanta och underhållande anekdoter om såväl sin musikaliska karriär som innehållet i låttexterna. Senare under kvällen blev han även den första att motta föreningen Popgenis pris Stora P.

Kvällens huvudakt var dock Magnus Ekelund & Stålet. De inledde starkt med "Utan Er" som, avsaknaden av Jakob Hellman till trots, lät mycket bra. Därefter framfördes mest låtar från det nya albumet "Det definitiva drevet". Då jag ännu inte hunnit lyssna in mig på detta, har jag svårt att definitivt yttra mig om låtarnas kvalitet, men det förefaller som om de har potential. Konserten avslutades med ett mycket fint framförande av "Ingen signal". Efter konserten passade jag på att av herr Ekelund personligen inhandla ett exemplar av den nya skivan. Jag ser därför fram emot den kommande spelningen på årets upplaga av Storsjöyran, då jag har för avsikt att vara mer påläst.


RSS 2.0