Kärleksaffären

Under fem veckor i sommar har jag haft en romans med Stockholms universitet. Ännu en gång har jag fått uppleva den fantastiska känslan av att vara ny student vid ett lärosäte. Känslan av att världen ligger för ens fötter. Nya lokaler att utforska, nya människor att lära känna, nya böcker att läsa.

 

 

Stockholms universitet skiljer sig på många punkter från Umeå dito. Man åker tunnelbana till campus, universitetsbiblioteket har betydlgt sämre öppettider (även under vinterhalvåret) men å andra sidan mer juridisk litteratur och förarbeten från 1800-talet på öppna hyllor (!). Södra huset andas såväl kontinental tunnelbanestation med alla kaféer och småvaruhandlare, som svenskt sjuttiotalsgymnasium med de målade träbänkarna och otaliga anslagstavlorna.


Hemmansägare

En spekulantresa, en budgivning, ett kontraktsskrivande, ett antal kreditprövningar och en enorm skuldsättning senare, är jag nu ägare till min första egna bostad, belägen mitt i centrala Östersund.

 

(Förvisso är delägarskap i en ekonomisk förening inte det samma som ett hemman, men "nyttjanderättsinnehavare" har ju inte alls samma tjusiga klang.)


RSS 2.0