Frustration

Mina första kontakter med Jämtlands läns landsting har inte varit helt problemfria. När jag i förra veckan var tvungen att tämligen akut besöka tandläkare, ringde jag till de tre folktandvårdsmottagningar som ligger någorlunda centralt (Allégatan, Odensala och Frösön). Till en var det omöjligt att komma fram per telefon, till de andra två mycket svårt. Väl framme möttes jag av svaret att det är Brunflos mottagning som "har jouren denna vecke", och att de inte kunde ta emot mig under några omständigheter. Istället för att promenera eller cykla till en närbelägen mottagning för att få en behandling som tar ca 15 min, tvingades jag således att åka buss i 1 timme ToR, till en kostnad av 68 kr (!)

(Det kan förtjänar här att påpekas att personalen på Brunflos folktandvård gav ett fantastiskt bemötande. Maken till serviceanda har jag sällan skådat!)

Samma dag som tandläkarbesöket fick jag brev från landstinget om att jag kan välja hälsocentral. I väntan på att jag gör mitt val är jag placerad på en av landstingets hälsocentraler, närmare bestämt Lungviks, vilken ligger några kilometer utanför stadskärnan. Detta trots att det endast några hundra meter från min bostad finns en hälsocentral på Zätagränd.

Jag vet inte om det berodde på att jag inte bodde lika centralt i Umeå, men jag upplevde aldrig motsvarande problem med Västerbottens läns landsting.

Mina slipsar, del 4










Indalsälven

För en tid sedan skickade min arbetsgivare mig på konferens till Sundsvall. På hemvägen följde vi Indalsälven. Återigen blev jag påmind om varför jag en gång sökte mig norrut.






Mina slipsar, del 3










Loppmarknadernas mecka?

Under två helger i staden, har jag snubblat över tre tämligen välsorterade loppmarknader på mycket centrala adresser, och enligt en av mina kollegor skall det finnas gott om sådana (loppmarknader alltså, inte adresser) även på den närbelägna landsbygden.


Mina slipsar, del 2










Fascination

Under onsdagskvällen begav jag mig till Stora kyrkan för att lyssna på kontratenor Peter Mellgrens konsert. Det var verkligen fascinerande att höra hur vad som lät som en klar kvinnoröst komma ur munnen på en skäggig karl.


Mina slipsar, del 1


RSS 2.0